Kamis, 11 Februari 2021

Cara Membuat Senjata di Minecraft

Semasa anda memulakan permainan Minecraft, pastikan anda mempunyai senjata siap, sekiranya berlaku serangan massa. Mengetahui senjata yang betul untuk membina dapat membantu mempercepatkan penggunaan anda, melengkapkan anda dengan betul untuk mempertahankan diri dari kumpulan yang bermusuhan, dan membolehkan anda menyebabkan kerosakan kepada raksasa, makhluk halus, dan pemain lain (pada pelayan PvP).

Senarai Senjata Minecraft

Apabila berkaitan dengan Armament Minecraft, hanya terdapat beberapa pilihan yang tersedia untuk pemain. Senjata jarak utama adalah pedang dan senjata jarak jauh utama adalah busur dan anak panah. Senarai lengkap jenis senjata termasuk:

  1. Pedang (jarak dekat)
  2. Kapak (jarak dekat)
  3. Arc & Arrow (Ranges)
  4. Kerosakan untuk mencetuskan bahan-bahan (ramuan)
  5. Kerosakan kepada bahan-bahan yang berpanjangan (ramuan)

Senjata seperti pedang atau busur dan anak panah dapat dipesona kerana kerosakan dan kebolehan khas. Juga, senjata dekat seperti pedang dan kapak mempunyai 5 tahap, disenaraikan di sini mengikut kekuatan dari yang paling sedikit kepada yang terbesar:

  1. Kayu
  2. Emas
  3. Batu
  4. Iron
  5. Berlian

Seperti yang dinyatakan dalam senarai terdahulu, emas kurang tahan lama daripada batu atau besi. Oleh kerana emas biasanya jarang dan diperlukan dalam resipi lain, terutama di kilang bir dan herba, bukan idea yang baik untuk membuat pedang emas. Pengecualian untuk kenyataan ini berlaku apabila menarik pedang kerana emas adalah medium terbaik untuk mempesona.

Gunakan panduan individu di bawah untuk membantu anda mempelajari cara membuat senjata di Minecraft, dan yang lebih penting, bagaimana menggunakan setiap berkesan untuk memusnahkan musuh!

Bagaimana untuk membuat dan menggunakan pedang di Minecraft

Pedang di Minecraft adalah senjata yang paling merosakkan dan, oleh itu, adalah yang paling berharga. Di samping membantu anda melawan jisim, pedang boleh digunakan sebagai alat untuk memecahkan blok dengan cepat.

Apabila anda menggunakan pedang, sama ada semasa memecahkan blok atau pertempuran, anda akan mengurangkan ketahanannya. Dari masa ke masa, pedang perlu diperbaiki menggunakan bahan-bahan yang betul dalam grid kraf atau landasan. Walau bagaimanapun, pedang tidak perlu diperbaiki sebagai alat seperti pukulan atau sekop. Juga, Pedang Diamond mempunyai daya tahan yang tinggi sehingga hampir selalu bertahan sepanjang permainan tanpa memerlukan pembaikan.

Untuk membuat pedang di Minecraft, ikuti langkah-langkah berikut:

Buka pembuatan meja.

Tambah tongkat ke bahagian bawah lajur tengah.

Bergantung kepada jenis pedang, tambah 2: papan kayu, batu batu, jongkong besi, ingot emas, atau berlian ke kotak tengah dan di atas lajur tengah.

Bagaimana untuk membuat kapak

AX di Minecraft adalah senjata yang melakukan kerosakan yang besar dan menggunakan serangan tembakan yang menghancurkan. Walaupun senjata memerlukan lebih lama untuk pulih berbanding dengan pedang, ia dapat membantu anda memerangi jisim, mengumpul sumber berasaskan kayu melalui pemotongan kayu dari pokok itu, dan juga boleh mematikan perisai dalam pertempuran!

Untuk membuat kapak di Minecraft, ikuti langkah-langkah berikut:

Buka pembuatan meja.

Tambah tongkat ke kotak tengah dan di bawah lajur tengah.

Bergantung kepada jenis kapak, tambah 3: papan kayu, batu batu, ingot besi, ingot emas, atau berlian ke kotak tiang atas, dan ke kotak atas dan tengah lajur kiri.

Mengikat busur itu

Busuk di Minecraft adalah senjata yang menyebabkan pelbagai kerosakan bergantung kepada berapa banyak busur yang dikenakan. Ia tidak boleh dipecat tanpa anak panah. Semakin banyak busur dipakai, lagi anak panah sedang berjalan, semakin kuat anak panah, kelembapan pemain bergerak, dan lebih banyak skor membesarkan sasaran. Mengecas juga meningkatkan ketepatan anak panah.

Kesimpulan

Demikianlah tutorial mengenai cara membuat senjata di minecraf sekian terima kasih.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pengertian Globalisasi

Pengertian Globalisasi Globalisasi adalah proses integrasi internasional yang terjadi karena pertukaran pandangan dunia, produk, pikiran, da...